Er wordt geturnd volgens het wedstrijdsysteem: NTS 2021. Dit betekent deels andere leeftijdsindelingen, andere oefenstof en andere soorten wedstrijden. Lees meer over het wedstrijdsysteem.
Op de website van Dutch Gymnastics wordt informatie over de wedstrijden en de uitslagen gedeeld: https://dutchgymnastics.nl/wedstrijden-en-uitslagen://dutchgymnastics.nl/wedstrijden-en-uitslagen. Selecteer de gewenste maand, regio District Oost en discipline Turnen Dames.

  

Wedstrijdsysteem

Met ingang van het seizoen 2021-2022 wordt geturnd volgens een nieuw wedstrijdsysteem: NTS 2021

Dit betekent deels andere leeftijdsindelingen, andere oefenstof en andere soorten wedstrijden.

Leeftijdsindelingen voor seizoen 2021-2022

-¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†Geboren in 2013, 2014 en 2015: onderbouw, geen wedstrijden maar zogenaamde ‚Äúmeetmomenten‚ÄĚ waarop de turnstertjes kunnen laten zien welke onderdelen ze kunnen.

-             Geboren in 2010, 2011 en 2012: middenbouw

-             Geboren in 2009 en eerder: bovenbouw met als verdeling 2009-2008 jeugd; 2007-2006-2005 junior; 2004 en eerder senior

Oefenstof

-             Middenbouw: oefenstof voor niveau 1 t/m 7, per niveau zijn verplichte elementen opgesteld en bonuselementen, de rest van de oefening is te bepalen door de trainers. Een oefening krijgt een score voor de moeilijkheid en voor de uitvoering.

-             Bovenbouw: er wordt nog 1 seizoen gewerkt met de bestaande supplementen A t/m H, per supplement worden 4 eisen gesteld aan de oefeningen, de rest wordt ingevuld van trainers en turnsters. Een oefening krijgt een score voor de moeilijkheid en voor de uitvoering.

Soorten wedstrijden

-             Middenbouw niveau 2, 3, 4: Er zijn 4 teamwedstrijden waarbij turnsters van verschillende geboortejaren die hetzelfde niveau turnen in een team uitkomen tegen een andere teams. Er mogen maximaal 6 turnsters in een team zitten. Elke turnster turnt op alle vier de toestellen. De hoogste drie scores per toestel worden opgeteld voor het teamresultaat. Na 4 wedstrijden wordt er een eindstand opgemaakt. Ook worden dan de beste individuele turnsters aangewezen die nog een individuele finale mogen turnen.

-             Middenbouw 5, 6 en 7: Er zijn slechts 2 teamwedstrijden en evt. een individuele finale.

-¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†Bovenbouw supplement A, B en C: er zijn 3 teamwedstrijden (leeftijdscategorie√ęn mogen gemixt worden) en 3 individuele wedstrijden. Een team bestaat uit maximaal 6 turnsters. Per toestel mogen er maar 3 turnen. In de voorrondes tellen de beste 2 scores per toestel voor het teamtotaal. Vanuit de team en individuele wedstrijden kan doorstroming plaatsvinden naar een halve finale (team en individueel) en een finale (team en individueel) en toestelkampioenschappen (individueel). Alle wedstrijden worden landelijk georganiseerd.

-¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†Bovenbouw supplement D: er zijn 3 teamwedstrijden (leeftijdscategorie√ęn mogen gemixt worden) en 3 individuele wedstrijden in het district. Een team bestaat uit maximaal 6 turnsters. Per toestel mogen er maar 3 turnen. In de voorrondes tellen de beste 2 scores per toestel voor het teamtotaal. Vanuit de team en individuele wedstrijden kan doorstroming plaatsvinden naar een halve finale (team en individueel) en een finale (team en individueel) en toestelkampioenschappen (individueel). Halve finales en finales worden landelijk georganiseerd.

-¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†Bovenbouw supplement E: er zijn 3 teamwedstrijden (leeftijdscategorie√ęn mogen gemixt worden) en 3 individuele wedstrijden in het district. Een team bestaat uit maximaal 6 turnsters. Per toestel mogen er maar 3 turnen. In de voorrondes tellen de beste 2 scores per toestel voor het teamtotaal. Vanuit de team en individuele wedstrijden kan doorstroming plaatsvinden naar een finale (team en individueel) en toestelkampioenschappen (individueel). Ook deze finales worden in het district geturnd.

-¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†Bovenbouw supplement F t/m H: er zijn 2 teamwedstrijden (leeftijdscategorie√ęn mogen gemixt worden) die tevens ook als individuele wedstrijd gelden. Een team bestaat uit maximaal 6 turnsters. Elke turnster turnt op alle vier de toestellen. De hoogste drie scores per toestel worden opgeteld voor het teamresultaat. Na 2 wedstrijden wordt een eindstand opgemaakt die bepaald wie er door mag naar een finale: team, individueel en toestel.