Recreatief turnen

Op verschillende locaties in Nijmegen, maar ook in Lent en Malden kunnen jongens en meisjes vanaf 4 jaar (en in Lent vanaf drieënhalf jaar) één uur in de week recreatief turnen oftewel toestelturnen. We hebben verschillende gemengde groepen die ingedeeld zijn op leeftijd en vaardigheid. In de lessen gebruiken we toestellen om allerlei dingen te leren, zoals koprol, zweefrol, handstand, radslag, arabier, hurksprong, spagaatsprong, salto, ringzwaaien, balanceren op de evenwichtsbalk, draaien aan de leggers van de brug.

We doen allerlei oefeningen en er is van te voren een warming-up. We gebruiken onder andere de volgende toestellen: trampoline, de lange mat, de brug, de evenwichtsbalk, de kast, het paard, de ringen, de rekstok. Als je het leuk vindt, kun je ook meedoen aan een echte wedstrijd. Oranje Blauw organiseert één keer per jaar clubkampioenschappen waar recreanten van gelijk niveau zich met elkaar kunnen meten.

Voor tijden en locaties van onze verschillende recreatiegroepen zie het Lesrooster. Daar vind je informatie over al onze recreatieve groepen: op welke dagen en tijden er getraind wordt en wie de trainer en assistent(en) zijn. Contactgegevens van de trainers zijn te vinden door op de trainer te klikken. Adressen en routebeschrijving naar de locaties kun je vinden bij Locaties op deze site.